Praktijk voor Vegatest, Electro-Acupunctuur & Radtstherapie
Wij helpen u bij het vinden en behouden van de juiste balans  

Neuro Emotionele Integratie (N.E.I.)


Wat is Neuro Emotionele Integratie (N.E.I.)?

N.E.I. is een methode waar emotioneel onverwerkte incidenten en trauma's op een snelle en eenvoudige manier alsnog opgespoord en verwerkt worden. Emotionele incidenten die niet verwerkt zijn kunnen veel invloed uitoefenen op ons dagelijks functioneren. Het gedrag en de emotionele staat waarin wij ons bevinden wordt bepaald door ons onderbewustzijn. Dit onderbewustzijn wordt net als bij een computer, geprogrammeerd door onze ervaringen. Veel van onze programma's dateren van vroeger toen we nog kind waren. Vaak kan zelfs de periode van voor de geboorte hierop van invloed zijn.


Waar gaat het bij N.E.I. om?

Het herkennen, erkennen, accepteren en daarna loslaten van negatieve (onverwerkte) emoties.

Hoe werkt N.E.I.?

Door middel van een specifieke vraagstelling gekoppeld aan speciale spiertesten is het mogelijk om inzicht te krijgen in het onderbewustzijn. Hierdoor komen de oorzaken van het minder goed functioneren ( in de vorm van niet volledig verwerkte emoties ) aan het licht. Via deze vragen kunnen we teruggaan naar het ontstaan van deze emotie. Dat is een spannende ontdekkingsreis die leidt tot bewustwording van het feit waarom we bepaald sabotagegedrag vertonen. Nadat dit herkend en erkend is, kunnen alsnog de onverwerkte emoties volledig verwerkt en geïntegreerd worden. Kun je onverwerkte emoties hebben zonder dit te we ten? Jazeker.

Bijvoorbeeld: iemand die als jong kind van een tafel is gevallen kan daardoor hoogtevrees hebben. Veel fysieke klachten zijn emotioneel belast zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Door de emotionele ballast weg te nemen zal de klacht sneller genezen.


Vanaf welke leeftijd kun je met N.E.I. beginnen? 

Een N.E.I. behandeling is niet aan leeftijd gebonden. Er kan al heel jong worden begonnen, zelfs al voor de geboorte. Kinderen onder de 8-10 jaar worden via de ouders getest. Ervaring heeft geleerd dat kinderen met ernstige driftbuien, huilbaby's, allergieën met ondersteuning van specifieke homeopathische middelen snel van hun klachten afkomen.